Søk i denne bloggen

tirsdag 29. november 2011

DIY mosehjerter

"Morgenstund har gull i munn" eller "morgenstund er tull i grunn" ? Det å stå opp er ikke det enkleste, men min morgenstund har virkelig gull i munn! Nyter morgenen med en tekopp mens ungene ser på tv og leker litt. Snart skal vi ut å gå tur med hunden, og så må jeg gjøre vurderingen om vi skal være ute i dag, eller om dagen skal brukes inne. Har mer enn nok å gjøre til jul! I mens jeg bestemmer meg viser jeg noen bilder av et par mosehjerter jeg laget her om dagen. Veldig enkelt med hønsenetting, knipetang, mose og litt tålmodighet. ;)
Photobucket

Photobucket

Photobucket

Ha en fin tirsdag!


Photobucket

søndag 27. november 2011

1. søndag i advent...

Og årets adventsstake. Photobucket
Photobucket Photobucket Må vel henge opp julestjernen i dag. Mulig det blir med litt julepynt på lasset. ;) Ha en fortsatt god søndag. :) Photobucket

fredag 25. november 2011

Ovnen min.

I stua har vi en kjempeflott etasjeovn. Photobucket Den ble funnet på låven her, og mamma fikk satt den opp. Den har egentlig en atasje til, men da kommer den helt oppunder taket, og det godtar ikke brannforskriftene desverre. Nå venter det forøvrig litt jobb på den. Det må limes på fliser inni fordi den holder på å brenne opp, samt at den må sotes. Jeg har også veldig lyst på ny "plate" som den står på. Helst glassplate - tror jeg - problemet er at pipa ikke er flat bak ovnen, men i et utoverhjørne. Dermed må det skjæres et hakk inn i plata - tror jeg. Skulle tatt bilder av det, men det er så støvete og rotete der nå, så jeg får rydde først. hihihi.. :P Men tips til plater mottas gjerne! :) Ha en fortsatt fin fredag! Photobucket

mandag 21. november 2011

Fat på bordet.

Jeg har blitt veldig glad i å samle pyntegjenstander på et fat på bordet. Det er praktisk med tanke på barna - de får faktisk ikke tak i alt overalt, og om man får gjester og det ikke er plass til pynteting, er det bare å flytte på fatet. ;)

Fatet på stuebordet ser for øyeblikket slik ut:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

I løpet av uken skal det vel konverteres til en adventstake. ;) Tiden vil vise hva det blir. :)


Photobucket

søndag 20. november 2011

Oppussing kjøkken del 2

Det er allerede gått flere uker siden jeg og ei venninne sto med hodene nedi malingsspanna og malte veggene på kjøkkenet.
Jeg er ikke blitt noe mindre fornøyd av den grunn. Jeg er nemlig veldig fornøyd. :)

Les gjerne kjøkken del 1 også.

Jeg lar bildene tale for seg.

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Sa jeg at jeg var veldig fornøyd?
Du ser kanskje at innredningen har en gulaktig farge - den samme fargen var det og på veggene. Jeg holdt på å bli sprø av det!
Nå er det eggehvitt, lyst og deilig! :)
Pga ungene malte jeg med Sens 30. Den dekker ikke optimalt, men lukter omtrent ingenting og skal ikke ha skadelig avdamping - det veier opp! ;)

Photobucket

Ny blogg - ny epoke

Jeg har det siste året blogget på bloggen Mini-Holtene. Da jeg ikke egentlig ønsker å blogge om hverdagslivet - kall det gjerne privatlivet - vårt, og har mine restriksjoner til bilder og slikt, fant jeg ut at jeg skulle avslutte den for nå, og heller starte opp en interiørblogg - for jeg har veldig mye å blogge om, sånn egentlig.
Det blir kanskje litt overfladisk i forhold til Mini-Holtene bare. ;)

Så da blogges vi! :)

Photobucket

torsdag 10. november 2011

Beskjæring

Litt sent ute igjen - som vanlig? - men tidligere i høst beskjært vi epletreet og kirsebærtreet.

Photobucket

Dette var vel feil - tenker du kanskje.
Ja, på mange måter er det jo feil å beskjære fruktrær på høsten - man skal beskjære på sen vinter før det begynner å sprette, slik at man får god vekst etter skjæring - vi beskjærer for å få frisk, sunn vekst og mer frukt.

Argumentet jeg bruker for å skjære på høsten er at jeg vil ikke ha så kraftig vekst i treet.

Da vi flyttet hit for 3 år siden var epletreet helt overgrodd og aaaaltfor høyt til å klare få tak i epler. Skjærte det kjempehardt (det så ut som en stamme med 3 pinner på) og svaret ble en piasavakost i løpet av sommeren. Gjentok beskjæring neste sen vinter med like mye - om ikke mer - tilvekst.
I høst har jeg skjært vekk alle grener jeg ikke vil ha, og prøver forme treet som en paraply slik at det blir lett å høste epler.
Har nå lært dette en gang, så vi får se om treet oppfører seg som jeg har lært i teorien. ;)

Photobucket

Kirsebærtreet ble 2/3 lavere - så dette er jeg svært spent på om overlever. Over denne busken med kvister var det 2,5 m stamme før en svær krone. Umulig å høste med andre ord.
Så nå får toppen tjene som fuglemater

Photobucket

En del kvist ble det og, både i trillebåra til bålet og til kaninene

Photobucket

Photobucket

Kaninene ble veeeeldig glade! :)

Har du planer om å skjære frukttrærne, eller er du usikker på hvordan det gjøres og velger å la vær?

Ha en god torsdag! :)

Photobucket

mandag 7. november 2011

Vakre høstfarger...

... er det snart slutt på.
For tiden ligger det et grått lokk over Ramnes, ingen sol, ingen regn, men et grått skydekke og tåke på åssidene.... trist vær med andre ord.

Starter denne uka med noen fargerike bilder.:)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket


God mandag!

Photobucket

søndag 6. november 2011

Oppussing kjøkken del 1

Kjøkkenet var ferdig malt og flyttet inn i søndag forrige uke. Men som kjent så tar ting fryktelig lang tid. spesielt å få det ut i bloggen. MÅ bli flinkere der, for jeg har så mye jeg har lyst å skrive om støtt og stadig.

Nå har jeg vært ute å reparert gjerdet til hestene mine. Naboens hest(er) var så elskverdig å bryte tråden inn til mine i går kveld og slapp dem ut. Jeg så det ikke, men oppdaget hestene storfornøyde i veigrøfta (!!!) stående å gumle gress når jeg skulle ha dem inn på kvelden. Bare flaks at ingen har kjørt på dem!
Jaja.. gjerdet er fikset, hestene er ute og jeg sitter med en tekopp og Store Mini-Holt i armkroken og blogger litt.
Koslig det! :)

Slik så kjøkkenet ut før oppusing (med tilhørende rot)

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Innredningen er ikke malt, men veggene. Og jeg er litt usikker på hvordan jeg eeeegentlig synes fargene passet sammen. Den kremgule fargen er forferdelig vanskelig å matche! Så spørs om ikke kanskje innredninge blir malt etterhvert. Jeg må bare kvinne meg opp til det. for det er en STOR jobb!

Nå skal jeg gå å få slettet en del ting på gjørelista mi, og vise flere bilder etterhvert. :)


Photobucket