Knekkebrød for store og små.
Her i huset rekker jeg nesten ikke å bake nye før det er tomt igjen. De har virkelig falt i smak hos de minste.
Her i huset rekker jeg nesten ikke å bake nye før det er tomt igjen. De har virkelig falt i smak hos de minste.
Oppskriften er som følger:
Ca 100g nøtter (base i mandler, suppler med ønske)
100g sesamfrø
Ca 100g nøtter (base i mandler, suppler med ønske)
100g sesamfrø
50g linfrø
1,5-2 ss fiberhusk
3dl vann
1/2 ts salt (kan sløyfes)
Gjør slik:
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til de er hakket godt (et sted mellom grovt og fint).
Ha nøtter, frø, fiberhusk og salt i en bolle og tilsett vann. Rør rundt og la det svelle i ca 5 min. Ha i litt mer vann om du synes røren er for tykk.
Jeg foretrekker å ha en bløt røre som er lett å smøre ut, fremfor en jeg må krangle med. Så får de heller tørke litt lengre i ovnen.
Smør røren utover en bakepapirkledt langpanne (skal dekke tilnærmet hele platen), og sett inn i varmluft ovn på 180grader i ca 15 minutter. (til overflaten er tørr og fast)
Ta brødene ut, del dem opp med pizzaskjærer.
Så vipper du dem over på en rist og drar forisktig av bakepapiret.
Sett risten inn i ovnen og stek baksiden av knekkebrødene i nye 15 minutter.
Senk så varmen til 50 grader og sett en gryteklut i døren så fuktigheten slipper ut.
De trenger å tørke alt fra 30 minutter til 2 timer. Kommer helt an på hvor mye vann det er i røren, og hvor tørre du vil ha knekkebrødene.
Jeg pleier å leke meg med ulike smakstilsetninger.
Et revet eple oppi falt veldig i smak hos ungene.
En dæsj oregano gir god smak.
Her kan man prøve seg frem. :)
Enjoy!
3dl vann
1/2 ts salt (kan sløyfes)
Gjør slik:
Kjør nøttene i en kjøkkenmaskin til de er hakket godt (et sted mellom grovt og fint).
Ha nøtter, frø, fiberhusk og salt i en bolle og tilsett vann. Rør rundt og la det svelle i ca 5 min. Ha i litt mer vann om du synes røren er for tykk.
Jeg foretrekker å ha en bløt røre som er lett å smøre ut, fremfor en jeg må krangle med. Så får de heller tørke litt lengre i ovnen.
Smør røren utover en bakepapirkledt langpanne (skal dekke tilnærmet hele platen), og sett inn i varmluft ovn på 180grader i ca 15 minutter. (til overflaten er tørr og fast)
Ta brødene ut, del dem opp med pizzaskjærer.
Så vipper du dem over på en rist og drar forisktig av bakepapiret.
Sett risten inn i ovnen og stek baksiden av knekkebrødene i nye 15 minutter.
Senk så varmen til 50 grader og sett en gryteklut i døren så fuktigheten slipper ut.
De trenger å tørke alt fra 30 minutter til 2 timer. Kommer helt an på hvor mye vann det er i røren, og hvor tørre du vil ha knekkebrødene.
Jeg pleier å leke meg med ulike smakstilsetninger.
Et revet eple oppi falt veldig i smak hos ungene.
En dæsj oregano gir god smak.
Her kan man prøve seg frem. :)
Enjoy!
1 kommentar:
Takk for koselig hilsen hos meg.
Disse knekkebrødene så gode ut - så er de attpåtil glutenfrie:-)
Du bad om navn på mønster på sengeteppet. Det kan jeg nok ikke hjelpe deg med; min oldemor, som har heklet dette, ble født i 1857 og døde i 1945:) Hun heklet dem til min mor som var ganske liten.
Dessverre lærte ikke min mor seg heklekunsten og heller ikke jeg.
Ha en fin kveld!
Klem fra Hjørdis:)
Legg inn en kommentar